En nu?

Door Silvos op woensdag 8 februari 2017 01:52 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 3.740

Dit is wat ik ongeveer anderhalve week geleden dacht toen ik het zeer nare bericht kreeg dat mijn zusje (nog geen 30 jaar oud) was overleden. Omwille van persoonlijke- en privacyredenen ga ik het hoe en waarom niet toelichten maar wel wil ik jullie een indruk geven van wat er voor mij persoonlijk dan gebeurde in een week daarna ‘en nu dan?’ Zogezegd.

Eerst kwam voor mij de schok, het ongeloof toen ik het nieuws kreeg. Enerzijds ben je er van overtuigd dat het niet waar is en komt er ontkenning in je op. Anderzijds weet je dat de persoon aan de andere kant van de lijn geen grapje maakt en dat het echt is, maar het besef moet nog even inzinken. Dit gebeurde bij mij middels een spreekwoordelijke baksteen die letterlijk in mijn maag viel. Ik was op dat moment in de auto onderweg naar huis en had de boodschappen op de bijrijdersstoel staan. Mijn eerste ingeving was om een van de halve liter blikken bier in het boodschappenkrat naar binnen te slaan maar ik kon me daar nog net van weerhouden, bedenkend dat dit geen strak plan was na de schok die ik net had gehad. Daarna volgende een avondvullende confrontatie met familie waarin eindeloos werd gesproken over het hoe, waarom en natuurlijk de eerste herinneringen. Afgezien van 20 minuten alleen in de auto had ik toen ik ging slapen geen moment rust voor mezelf gehad en er volgde dan ook een slapeloze nacht waarin alles wat was gebeurd de revue passeerde en het schokkende nieuws een beetje begon in te zinken.

De dag erna komt het onwerkelijke besef daadwerkelijk door maar krijg je ook gelijk zoveel informatie op je bord dat je er verder niet meer over na denkt. Allerlei praktische, ogenschijnlijk onbetekenende zaken dienen in rap tempo afgehandeld te worden om tijdig een afscheid plechtigheid te kunnen organiseren. Je gaat in gesprek met banken, uitvaartondernemers, verzekeraars en voert gesprekken waarvan je (ik althans) dacht dat je ze nooit zou moeten of willen voeren – ook krijg je keuzes als welke soort bloemen, wat maakt mij dat uit het lijkt zo irrelevant.

In de dagen daarna begin ik minder en minder nuttig te worden voor mijn ouders. Ik ben niet het type dat zich kan laten leven in zo’n moment, het besef was ingezonken en ik had tijd nodig om dat te verwerken terwijl mijn ouders zich meer lieten meeslepen in het moment, alle mensen en familie die zich druk maakte om hun. Overdag zonderde ik me af om in alle rust na te denken over wat was gebeurd, in de avonden sprak ik af met vrienden. Deels om mijn verhaal te vertellen, maar deels om ook over onzin en dagelijkse gebeurtenissen te praten, even wat afleiding van de beslommeringen.

Na enkele dagen begonnen zich naast emoties ook ernstige symptomen van stress te vormen, ik ben namelijk geen sociaal persoon en bepaalde verwachtingen die de familie had gevormd van mij omtrent de plechtigheid waren als extra bakstenen in mijn maag. Achteraf vormden deze dagen een wazige onaangename combinatie van emoties en stress waar ik me niet veel van kan herinneren.

Uiteindelijk was er dan de dag van de plechtigheid, deze verliep boven verwachting goed, zoals vaker met stress maak je je uiteindelijk drukker dan nodig is. Voor zowel mij als mijn familie verliep de plechtigheid en alle sociale activiteiten eromheen zo goed mogelijk als de omstandigheden het toelieten. Ik ben achteraf trots en opgelucht dat wij mijn zusje een waardig en mooi afscheid hebben kunnen geven. Maar dan komt de dag er na, en nu? De plechtigheid is achter de rug het besef is enigszins ingedaald maar verder dan deze dag heb je niet gedacht.

Dat is de aanleiding voor het schrijven van deze Blog. Ik ben zelf licht overmatig drankgebruiker en daarnaast een fervent roker voor de afgelopen 10 jaren. Bovenstaande deed mij naast alle emoties ook beseffen hoe relatief het leven is, hoe kort het leven is en hoeveel tijd je eigenlijk verspild met nutteloze dingen. Ik heb mijzelf dus een doel gesteld; stoppen met roken nadat alle verplichtingen achter de rug waren. Inmiddels ben ik 48 uur rookvrij, voor het eerst in jaren. (ik was namelijk een echte koppige roker, ondanks griep e.d. rookte ik gewoon door). Echter afgelopen avond wist ik even niet waar ik het moest zoeken, met alle emoties nog zo vers en de stress van het niet roken daarbij dus besloot ik deze blog te schrijven – en het lucht reeds op.

Het doel van deze blog? Voornamelijk uiteraard emoties en frustraties van mij afschrijven, ik hoop dat het een niet al te warrige blog is geworden. Daarnaast wil ik mensen die dit lezen een boodschap meegeven, hoe cliché het ook klinkt, het leven is bijzonder relatief, ga meer genieten van het leven en maak je minder druk om kleinigheden en dagelijkse beslommeringen!

Volgende: Minicaravan (teardrop) bouwen met een minibudget 05-'17 Minicaravan (teardrop) bouwen met een minibudget
Volgende: Rekeningrijden een goed idee? 12-'16 Rekeningrijden een goed idee?

Reacties


Door Tweakers user Soldaatje, woensdag 8 februari 2017 05:03

Gecondoleerd.
Verder zal Cold Turkey stoppen met roken en drinken misschien best wel zwaar zijn in een tijd van heftige gebeurtenissen.
Misschien dat elektronisch roken iets is om het af te kunnen bouwen.
Stoppen is natuurlijk wel het beste uiteindelijk.
Sterkte.

Door Tweakers user walteij, woensdag 8 februari 2017 07:45

Gecondoleerd.
Familieleden of vrienden verliezen is altijd zwaar, maar om zo jong al je zus te verliezen is helemaal heftig.
Het zet je inderdaad aan tot denken. Ik vind het dapper van je dat je, ondanks de moeilijke tijd, toch gaat proberen om te stoppen met roken. Ik denk dat je het nog best zwaar daarmee kan krijgen.
Laten we hopen dat het schrijven van een blog (maar vooral ook goed praten met je vrienden) je door alles heen helpt.

Heel veel sterkte!

Door Tweakers user masauri, woensdag 8 februari 2017 08:30

Sterkte man,

Je kan je gevoelens en gedachten duidelijk overbrengen via tekst.
Dat is lang niet iedereen zo gegeven.
Men zus word zelf net 31 dit jaar, dus kan de link wel leggen.
Maar dit wens je niemand toe.

Echter, als ik gedag zeg tegen iemand is het laatste wat ik altijd zeg, "tot de volgende".
Dus na een kwestie van tijd met enkel herinneringen, komt er ook wel weer een weerzien.

Door Tweakers user i-chat, woensdag 8 februari 2017 09:00

Soldaatje schreef op woensdag 8 februari 2017 @ 05:03:
Gecondoleerd.
Verder zal Cold Turkey stoppen met roken en drinken misschien best wel zwaar zijn in een tijd van heftige gebeurtenissen.
Misschien dat elektronisch roken iets is om het af te kunnen bouwen.
Stoppen is natuurlijk wel het beste uiteindelijk.
Sterkte.
Slechtste advies dat je kunt geven, roken (en eigenlijk elke verslaving) is het beste om gewoon in één keer van af te stappen. Je krijgt namelijk vrijwel altijd te maken met het hellendvlak syndroom en dat is zo goed als de grootste vijand van elk gevecht tegen een verslaving.
"ik weet dat ik vandaag maar 3 sigaretjes mocht, maar het is zo enorm druk op werk, en morgen ga ik me er natuurlijk weer gewoon aan houden, ik rook nu al zo lang dat ene laatste peukie extra zal me de dood nog niet injagen"


Ontopic, allereerst natuurlijk gecondoleerd met het verlies van je zus, Jeetje, ik bedenk me net dat die meid jonger was dan ik ben.

wat me echter nog niet helemaal duidelijk is en wat het lezen wel een beetje bemoeilijkt is een algemeen beeld van hoe ze is gestorven, was het iets van een ongeluk, en ziekte, of iets onverklaarbaars zoals een spontaan hartinfarct

en dan ben je een werk verder, sterkte man!

Door Tweakers user Silent7, woensdag 8 februari 2017 09:41

gecondoleerd
sterkte met alles!

Door Tweakers user ThoNohT, woensdag 8 februari 2017 10:56

Gecondoleerd.

En erg sterk van je om juist nu te stoppen met roken. Ik kan me helemaal indenken dat mensen door dit soort stress juist meer gaan roken, of er juist mee beginnen. Veel succes daarmee!

@i-chat:
Omwille van persoonlijke- en privacyredenen ga ik het hoe en waarom niet toelichten
. Dit vind ik erg begrijpelijk, en zou ik daarom ook respecteren. Verder vond ik het zelf geen probleem om het te lezen. Wat helpt is voor jezelf een oorzaak invullen die wellicht ooit bij jou impact heeft gehad, hierdoor werd de beleving bij mij in ieder geval een stuk sterker.

Door Tweakers user Curva, woensdag 8 februari 2017 11:54

Goed dat je iets gevonden heb waarbij je je frustratie en verdriet kan verminderen.
Gecondoleerd en sterkte gewenst aan jou en je familie/vrienden met het verlies!

(succes met het volhouden, houd die sigaret uit!)

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 februari 2017 11:55]


Door Tweakers user i-chat, woensdag 8 februari 2017 12:31

ThoNohT schreef op woensdag 8 februari 2017 @ 10:56:

Verder vond ik het zelf geen probleem om het te lezen. Wat helpt is voor jezelf een oorzaak invullen die wellicht ooit bij jou impact heeft gehad, hierdoor werd de beleving bij mij in ieder geval een stuk sterker.
als je het zo uitlegt dan lijkt de tekst inderdaad wel wat duidelijker, ik snap (en respecteer) ook wel dat je sommige dingen niet wilt zeggen, maak het maakte (voor mij) het verhaal minder logisch / begrijpelijk. dan vraag ik liever (in zo algemeen mogelijke termen) dan dat ik 'verkeerde' conclusies trek.

desondanks denk ik dat jouw interpretatie maar volg

Door Tweakers user Xessive, woensdag 8 februari 2017 15:09

Gecondoleerd!

Twee maanden geleden is mijn vader overleden, niet onverwacht maar toch. Ik herken de dingen die je schrijft heel goed.

In ieder geval mijn complimenten dat je al 48 uur rookvrij bent, ik heb de 6 uur geeneens gehaald...

Heel veel sterkte gewenst voor jou en je familie!

Door Tweakers user fub, woensdag 8 februari 2017 16:39

Gecondoleerd. Sterkte.

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 8 februari 2017 21:29

gecondoleerd man. Alle sterkte.

Cold turkey stoppen is niet heel fijn maar het werkt prima met voldoende wilskracht. Heb zelf stuk of wat mislukte afbouw stoppogingen gehad en toen in 1 keer simpelweg besloten dat het genoeg was. Inmiddels 12 jaar rookvrij. Ook hierbij alle succes man.

Door Tweakers user B00st3r, donderdag 9 februari 2017 11:55

Gecondoleerd en sterkte.

Ik hoop dat het je lukt om van die nare verslaving(en) af te komen. Veel succes.

Door Tweakers user AMD1800, donderdag 9 februari 2017 15:59

Gecondoleerd en veel sterkte.

Succes met het stoppen met roken. Ik ben benieuwd hoe je je leven nog meer gaat veranderen in de komende tijd.

Door Tweakers user Dorpse, vrijdag 10 februari 2017 13:36

Gecondoleerd!

Goed dat je stopt met roken! Zodra dat achter de rug (of direct terwijl je stopt met roken) het overmatige drankgebruik aanpakken.

Zoals je zegt, het leven en je lichaam is te mooi en uniek om aan dit soort zaken te besteden!

Veel sterkte met het verwerken van je verlies..

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 februari 2017 13:36]


Door Tweakers user tim-405, zaterdag 11 februari 2017 00:15

Gecondoleerd, hou je sterk en onthoud dat het altijd beter word, hoe moeilijk shit soms is je komt er uiteindelijk bovenop.

Door Tweakers user game007, zaterdag 11 februari 2017 13:24

Gecondoleerd en sterkte.

Door Tweakers user Chief, donderdag 16 februari 2017 03:59

Gecondoleerd met het verlies en heel veel sterkte!

Reageren is niet meer mogelijk